Een merk met hart voor de zaak

2-header-binck-2
Project Binck Werk

Een gedreven, jong bedrijf dat trots is op haar vakmensen. Zo’n identiteit valt op bij werknemers en opdrachtgevers.

De opdracht

Detacheringsbureau Binck levert vakmensen zoals bouwopruimers, keetdames, timmerlieden en verkeersregelaars aan grote bouwprojecten en evenementen. Het bedrijf vroeg ons voor de vernieuwing van het merk en de huisstijl. We ontwierpen ook een slimme communicatie-strategie, mét bijbehorende middelen.

Professionele fotografie van de vakmensen
Ontwerp van het nieuwe bedrijfslogo
Stoere typografie De merkidentiteit komt tot uitdrukking in fotografie, het logo, en stoere typografie.

Onze aanpak

Een goede merk-identiteit benadrukt wat de organisatie uniek maakt. Daarom moeten we als ontwerpers onze opdrachtgevers goed leren kennen. We leerden Binck kennen als een jong, informeel bedrijf dat snel schakelt. Dat veel doet aan sociaal verantwoord ondernemen, door bijvoorbeeld werklozen op te leiden. Dat tijd maakt voor persoonlijk contact met vakmensen en opdrachtgevers. Al die eigenschappen laten we terugkomen in de identiteit.

Visitekaartjes met persoonlijke tekst We ontwierpen opvallende visitekaartjes met persoonlijke tekstjes voor alle werknemers.

De identiteit

Veel detacheerders hebben iets suffigs, vinden we. De identiteit van Binck laat bewust een vrolijk, jong bedrijf zien dat zichtbaar trots is op haar vakmensen. Iedere uiting vertelt een persoonlijk verhaal met humor en lef. Daarmee valt Binck op in de wereld van bouw- en verkeer.

Uit de fotografie spreekt trots!
Wie stuurt er nog een kaartje tegenwoordig? Nou, Binck dus.
Bedrukking van bedrijfskleding De nieuwe huisstijl maakt niet alleen opdrachtgevers, maar ook werknemers enthousiast.

Het resultaat

We ontwierpen een onderscheidend logo met stoere, open typografie. De felle huisstijlkleuren komen terug op visitekaartjes, briefpapier en insteekmappen. We schreven vlotte, begrijpelijke teksten; geen suf salesverhaal. Een passende social media campagne vergroot de online zichtbaarheid.

We zijn het vaste aanspreekpunt voor de communicatie van Binck.
Voor de fotografie werken we samen met Lennaert Ruinen.

Kijk je al een tijd naar het zelfde logo? 🗿 Dan is het tijd voor een frisse blik.Meer weten?

Contact

studio@gusmanson.nl
Binckhorstlaan 36
Den Haag